Xantus är tillfälligt slut i lager. Det går snart att beställa igen!

Om oss


Xantus historia

Produkten Xantus grundades av paret Sven Häuser och Kim Eisenmann från Tyskland. Idén om Xantus och världens första drogtestarmband kom till efter att Kim varit på en festival sommaren 2018. Dagen efter fick hon höra att en av hennes nära kompisar blivit hittad i en stadspark medvetslös, naken och skadad. Efter undersökning av polisen kom det fram att hon blivit offer för en date rape drog och utsatt för så kallad "drink spiking". Detta var dagen Kim fick nog och ville göra en förändring. Dagen och början på Xantus resa. 

Vilka ligger bakom Xantus Sweden?

Vi är två drivna och nära vänner som driver Xantus Sweden och är den svenska parten av det tyska företaget Xantus Drinkcheck. Efter att ha fått chansen att driva ett eget UF-företag under sista året av gymnasiet ville vi inte bara lära oss mer om entreprenörskap och eget företagande utan även göra skillnad i samhället. En skillnad vi gör med Xantus. 

Under UF året var vi med i ett flertal tävlingar där Xantus Sweden bl.a. blev utsedd till årets bästa UF entreprenör i Danderyd av Företagarna samt kammande hem en andra plats i Årets affärsplan 2021 av UF Stockholm.      

 

UF året var bara början. Vi vill med Xantus uppnå ett säkrare samhälle i Sverige bland framförallt unga. Xantus är ett engångsarmband som testar drycker för GHB, en av de vanligaste date rape drogerna i Europa. Armbandet skrämmer bort förövaren och gör det möjligt att upptäcka drogen i drycken innan det är försent. Vi vill fortsätta sprida kunskap om ämnet och uppmärksamma samhället om ofrivillig drogpåverkan och dess följder. 

Vår affärsidé

Xantus Sweden bidrar till ett säkrare uteliv för sociala unga genom ett prisvärt drogtestarmband som minskar risken för att bli utsatt för date rape drogen GHB i drycker.

Vår vision 

Ingen ska falla offer för spetsade drycker och det konsekvenser som följer.